Uit onderzoek blijkt: ondernemers willen meer proactief advies

Bijna twee derde van de Nederlandse ondernemers geeft aan extra te willen betalen voor extern advies over financiering. Dit blijkt uit een onderzoek van kredietverstrekker Caple samen met markteffect research groep Sherloq. Dit is een onderzoek uitgevoerd onder 372 ondernemers met meer dan tien mensen in dienst.

Een grote meerderheid van de ondernemers (59 procent) geeft aan advies nodig te hebben bij het aantrekken van een financiering. Onder jonge ondernemers zegt maar liefst twee derde hulp nodig te hebben bij het krijgen van kredieten. Dit verbaast ons niet, aangezien wij zelf zien dat financieringen erg belangrijk zijn voor de groei van bedrijven en dat de vraag hiernaar groot is. Goed advies op dit gebied kan resulteren in een heel ander, positief, resultaat.

Hoewel dus de vraag naar advies groot is, heeft 35 procent van de Nederlandse ondernemers moeite met het vinden van een degelijke, onafhankelijke adviseur. Bijna vier van de vijf ondervraagden zegt dat de eigen accountant of financieel adviseur het eerste aanspreekpunt voor financieel advies is. Daarnaast zoekt meer dan de helft van de ondernemers hulp bij de huisbankier. Hierbij is het belangrijk om je te realiseren dat deze een andere insteek hebben dan een onafhankelijke adviseur en dat hierdoor andere financieringsmogelijkheden dan de bank waarschijnlijk niet worden meegenomen.

Wat opvallend is, is dat, hoewel ondernemers op hun accountant en bank vertrouwen, zij vinden dat ze niet voldoende informatie krijgen. Twee van de vijf ondernemers zegt te weinig proactief advies krijgen. Wij signaleren dit probleem veel in de ondernemingswereld en zien de meerwaarde van proactief advies. Daarom is dit één van de kernpunten van Tripolis. Wij focussen ons niet enkel op de korte termijn winst, maar op de toekomst en anticiperen op de dag van morgen. Wil jij ook ervaren wat dit voor jou als ondernemer kan doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Bron: “Externe financiering van het middelgrote MKB.” PDF. Aug. 2019.

Geef een reactie

(veiligheidstest) *