• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Geen fiscaal voordeel meer uit stamrecht-BV

Geen fiscaal voordeel meer uit stamrecht-BV

Op Prinsjesdag zijn de geruchten bevestigd: de stamrechtvrijstelling voor nieuwe stamrechten wordt afgeschaft. Nu het kabinet hiertoe heeft besloten, moet uw oud-werknemer vanaf 1 januari 2014 bij een ontslagvergoeding direct met de fiscus afrekenen.

Momenteel kan uw werknemer na ontslag zijn ontslagvergoeding onder voorwaarden nog fiscaal gunstig onderbrengen bij een bank, beleggingsinstelling, verzekeraar of een stamrecht-BV. Dit is aantrekkelijk, omdat uw werknemer pas belasting hoeft te betalen als hij daadwerkelijk een uitkering krijgt. Niet alleen wordt zo de belastingheffing uitgesteld, hij hoeft ook niet in één keer belasting te betalen over de gehele vergoeding.

Gunstige regeling voor bestaande stamrechten Per 1 januari 2014 wordt de stamrechtvrijstelling dus uit de wet geschrapt voor nieuwe stamrechten. Wel heeft het kabinet een gunstige regeling ingevoerd om uw oud-werknemer ertoe aan te zetten bestaande stamrechten op te nemen. Laat hij het stamrecht in 2014 in één keer uitkeren, dan hoeft hij slechts 80% van de uitkering in de heffing van de inkomstenbelasting (box 1) te betrekken. Voor deze bestaande stamrechten bestaat ook de keuze om de regeling te laten doorlopen. De werknemer betaalt dan dus pas bij uitkering van de termijnbedragen belasting. Als hij hiervan gebruik maakt, geldt de gunstige regeling niet.

Bron: BV Rendement

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024