• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
BTW-nummer moet op uw website

BTW-nummer moet op uw website

In tegenstelling tot eerdere berichten van de Belastingdienst moet u uw BTW-nummer wel degelijk vermelden op de website van uw B.V.. De fiscus had per abuis aangegeven dat dit niet nodig was. Reikt u facturen uit aan particulieren, dan mag u wel uw BTW-nummer achterwege laten.

Facturen die u uitreikt aan andere ondernemers moeten een aantal gegevens bevatten. Dit is nodig voor een correcte verwerking van uw BTW-aangifte. De fiscus kan bijvoorbeeld de aftrek van BTW als voorbelasting niet goedkeuren als dit gebeurt op basis van een onjuiste factuur. Zorg er daarom voor dat facturen die u verstuurt en ontvangt van andere ondernemers volledig zijn. U kunt via de officiële website van de EU controleren of een afnemer inderdaad een ondernemer is door zijn BTW-nummer na te trekken. Daarom is het van belang dat ook uw BTW-nummer te vinden is op uw website.

Soms wel particulier factureren

Meestal bent u niet verplicht om particulieren een factuur uit te reiken. Doet u dat toch, dan hoeft u niet per se uw BTW-nummer te melden. In sommige gevallen bent u overigens verplicht om een factuur uit te reiken aan een particulier, bijvoorbeeld als minstens 80% van uw afnemers ondernemer zijn.

 

Bron: BV Rendement

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024