• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur

Tripost

Bijna vakantie

Bijna vakantie

De vakantieperiode breekt aan, de stress op kantoor bereikt een hoogtepunt. Soms vraag je je af waar vakantie eigenlijk goed voor is. Je werkt je te blubber om alles af te hebben voordat je vertrekt en als je terugkomt ligt er een stapel op je te wachten die alle vakantieplezier per direct verpest. Het is bovendien niet uitgesloten dat er storingen plaatsvinden tijdens de vakantie zelf.

Europapa

Europapa

Joost Klein treedt weer op na het echec in Malmö. Als een van de grondleggers van het Eurovisie songfestival is Nederland uitgesloten van deelname. We weten nog steeds niet wat er nu echt is gebeurd. Het lijkt me toch niet zo moeilijk voor het Zweedse OM om hiernaar onderzoek te doen. Ondanks het vaste voornemen om niet te kijken heb ik dat toch gedaan. Een non-binaire winnaar met een waardeloos lied en een voordracht waarvan ik schaamtegevoelens krijg. Maar dat is Europa vandaag.

Een gezond dividendbeleid
27-05-2024 Jenny 0

Een gezond dividendbeleid

Het optimaliseren van het dividendbeleid is een belangrijke strategische doelstelling voor MKB-ondernemers, omdat het invloed heeft op de financiële gezondheid van het bedrijf, de tevredenheid van aandeelhouders en de toekomstige groeimogelijkheden. Maar hoe bepaal je nu een gezond dividendbeleid en welke aspecten komen hier bij kijken?

Generatieve AI
27-05-2024 Tripolis 0

Generatieve AI

Tijdens ons laatste vaktechnisch overleg hebben wij een boeiende presentatie gehad van Walter Bril, Customer Succes Manager voor Elements.cloud over generatieve AI (GenAI) en de impact ervan. Hij benadrukte hoe extreem moeilijk het is om menselijke denkmodellen en gewoontes te veranderen en hoe technologie deze processen zowel kan versnellen als versterken.

Nieuwe wet betaalbare huur
27-05-2024 Barbara 0

Nieuwe wet betaalbare huur

De Tweede Kamer heeft op 25 april 2024 de Wet betaalbare huur goedgekeurd. Als de Eerste Kamer ook akkoord gaat, zullen veel verhuurders de huurprijzen moeten verlagen en aanpassen aan de nieuwe regels.

Kort nieuws
27-05-2024 Tripolis 0

Kort nieuws

• Verwachte groei Nederlandse economie in 2024 0,3% en 1% in 2025 (Najaarsraming DNB);
• Duitse economie: verwachte groei 2024 0,2%;
• Gas- en stroomprijzen dalen licht in 2024;

Fraude

Fraude

Als jonge medewerker bij de Rijksaccountantsdienst leerde ik collega’s van de FIOD kennen, omdat zij voor een onderzoek hun intrek hadden genomen in ons gebouw. Ik herinner mij stapels dossiers en maandenlange, soms jarenlange, onderzoeken. De afwisseling tussen papierwerk en verhoren was erg belangrijk. Bevindingen uit beide bronnen werden met elkaar vergeleken en de uitkomsten uit die vergelijkingen gaven dan weer aanleiding tot nader en gerichter verhoor.