• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Werkgevers wellicht jarenlang te veel premie Whk betaald

Werkgevers wellicht jarenlang te veel premie Whk betaald

Werkgever, let op! Wellicht heb jij jarenlang teveel betaald aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Deze premie, die in 2007 is ingevoerd, verzekert werknemers o.a. tegen de financiële gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

In het gerechtshof stelde werkgeefster dat in de premie Whk 2014 onrechtmatig ook de Ziektewetlasten zijn meegerekend. Op deze lasten, die op uitkeringslasten uit 2012 zijn gebaseerd, had de werkgeefster naar eigen zeggen geen invloed. Het Gerechtshof Amsterdam gaf de werkgeefster gelijk en verklaarde het beroep gegrond.

Dit betekent dat er meerdere werkgevers kunnen zijn, die jarenlang een te hoge gedifferentieerde premie Whk hebben betaald. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s. Het is om deze reden sterk aan te raden om jouw gedifferentieerde premie Whk te laten controleren bij jouw adviseur. Indien nodig kan er een claim bij de Belastingdienst ingediend worden. Bron: Aon. "Teveel premie Whk betaald." Aon., ECLI:NL:GHAMS:2017:4830 (Gerechtshof Amsterdam, 29 November 2017).

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.