• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Verdachte e-mail van Ziggo

Verdachte e-mail van Ziggo

Nietsvermoedend ontvingen wij afgelopen maand een e-mail van Ziggo waarin wij gevraagd werden om vanwege een mislukte betaling de factuurgegevens bij te werken. Na wat research ontdekten wij dat wij niet de enigen waren die zo’n e-mail ontvangen hadden. De laatste weken zijn er namelijk veel valse e-mails verstuurd die zogenaamd van Ziggo afkomstig zijn, maar in werkelijkheid door criminelen opgesteld zijn.

In deze e-mails wordt aangegeven dat er een factuur betaald moet worden door op een link te klikken. Wanneer er op de link geklikt wordt, wordt de computer en het adresboek vergrendeld. Pas na betaling van losgeld zou de computer weer vrijgegeven worden. Doordat de adresboeken van slachtoffers gestolen worden, krijgen de daders steeds meer gegevens in handen die zij vervolgens kunnen gebruiken in hun neppe e-mailcampagne.

Wij adviseren om alert te zijn op dit soort e-mails. Mocht u een verdachte e-mail ontvangen, neem altijd eerst contact op met uw provider om te controleren of deze e-mail daadwerkelijk van hen afkomstig is, alvorens op een link te klikken. Ook is het verstandig om het wachtwoord van uw e-mailadres direct te wijzigen.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024