• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Van Sotchi tot Kiev

Van Sotchi tot Kiev

In de wereld van vandaag is het geen opgave om een onderwerp voor je maandelijkse column te vinden. Er gebeurt ontzettend veel om ons heen en wellicht is dat al een onderwerp op zichzelf. Moeten we alles weten, moeten we alle nieuws volgen, moeten we ons de gebeurtenissen om ons heen aantrekken, moeten we ons zorgen maken? Een paar maanden geleden leek niets erop dat de vlam in de pan zou slaan in Oekraïne. We hebben Oekraïense vrienden die net zo verbaasd zijn over de ontwikkelingen als wij. Een groot deel van de Oekraïners staart zich blind op de vrijheden van het westen van Europa. Ze hebben geen notie. “Alleen als je geld hebt, dan is de vrijheid niet duur” zong Klein Orkest in 1983.

Wie had gedacht dat we ooit zoveel medailles zouden winnen tijdens Olympische Spelen. Flauw dat andere landen dat dan gaan bagatelliseren, stoer dat Jillert Anema op de Amerikaanse TV de brutale Amerikaanse reporters op hun neus tikt. En wat de denken van Benno L. die weer een nieuwe woonplek moet krijgen? Kijkend naar de Leidenaren die zich daartegen verzetten en hoe zij zich presenteren, denk ik dat Benno L. een grotere straf heeft gekregen dan de gevangenis nu hij tussen deze mensen moet wonen.

De huizenprijzen stijgen weer, het aantal verkopen in januari lag 42% hoger dan een jaar geleden. De economie groeit verrassend met 0,7%. Dat maakt ons blij. De winter was zo zacht dat we voor het eerst uitkijken naar de jaarafrekening van de energiemaatschappij. Carnaval staat voor de deur, dus we kunnen helemaal los gaan.

Dat is zeer aan te raden trouwens. Eens even alles van ons af werpen. Want er is een hoop gebeurd de afgelopen jaren. Wat hebben we ons toch slecht gedragen onder de druk van de geldnood. Vanuit de praktijk van Tripolis Business Support zien we dagelijks de incidenten, de botsingen en de financiële frustraties aan ons voorbij trekken. Met grote verbazing nemen we hiervan kennis. Te vaak zien we mensen die zichzelf in hun uitgavendrang niet kunnen bedwingen en die beperktheid afwentelen op anderen. Dat is natuurlijk diefstal, maar dat leggen zij heel anders uit. We zijn nog niet toe aan een evaluatie, we zitten er nog teveel in. Ik spreek veel met accountants, advocaten, notarissen en andere zakelijke dienstverleners en die hebben allemaal dezelfde verhalen. De stortvloed aan regels die we over ons heen hebben gekregen hebben ons niet geholpen. We zullen het moeten doen met eigen toezicht aan de poort. Als we twijfelen aan de integriteit van een prospect of relatie moeten we de relatie niet aangaan respectievelijk beëindigen. Dit beginsel zal steeds meer leidend worden, waardoor het voor degenen die zich misdragen hebben onmogelijk wordt nog zaken te doen.

Toch wil ik positief eindigen. We leren wel degelijk van onze fouten. Een stille revolutie voltrekt zich. Meer dan ooit is vertrouwen de basis voor een gezonde samenleving. En u mag weer gaan stemmen. Doe dat alstublieft en doe het verstandig.

Fijne carnaval,

Rob Kusters

Categorieën : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024