• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Uitgelekt: Wil om bedrijfsfinanciering met eigen vermogen aftrekbaar te maken

Uitgelekt: Wil om bedrijfsfinanciering met eigen vermogen aftrekbaar te maken

Uit een uitgelekte concept-ontwerprichtlijn voor een Common Corporate Tax Base (CCTB), die in handen is van het Financieel Dagblad, blijkt dat De Europese Commissie bedrijfsfinanciering met eigen vermogen aftrekbaar wil maken voor de winst- of vennootschapsbelasting. Deze richtlijn wordt naar verwachting deze week gepubliceerd.

Voor ondernemingen met een jaaromzet vanaf €750 miljoen wordt de gemeenschappelijke grondslag voor de vennootschapsbelasting (Common Corporate Tax Base) verplicht. Kleinere bedrijven kunnen eens in de vijf jaar kiezen of zij volgens de Europese of de nationale grondslag vennootschapsbelasting betalen.

Het voorstel van de Europese Commissie zou de fiscale bevoordeling van bedrijfsfinanciering met geleend geld tot een eind moeten brengen.  De rente die over deze financiering betaald wordt, is namelijk aftrekbaar van de winst vóór beslastingen. Via deze weg wil de Europese Commissie de toename van het eigen vermogen belonen in de vorm van de aftrekpost. Deze aftrek wordt gekoppeld aan de rente op Europese Staatsobligaties.

Bron: Jol, Maretta. "Bedrijfsfinanciering Met Eigen Vermogen Binnenkort Aftrekbaar." Taxence. October 21, 2016. Accessed October 23, 2016.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024