• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Studeren én werken, hoe doe je dat?

Studeren én werken, hoe doe je dat?

Gastcolumn door Vicky Groenendijk. Regelmatig krijg ik de vraag: "hoe doe je dat eigenlijk, studeren én werken?". Als ik heel eerlijk ben, kan ik daar geen vast antwoord op geven. Het is belangrijk dat je een goede balans vindt tussen je werk, je studie én je privé leven. Maar hoe doe je dat dan? Tja, op die vraag heb ik na drie jaar nog altijd geen antwoord gevonden. Het is inmiddels een gewoonte geworden om elk semester vol goede moed te starten om vervolgens weer keihard onderuit te gaan. Betekent dat dan dat het slecht gaat met mijn studie? Nee, het betekent dat ik weer eens mijn balans verloren ben.

In de periode rondom mijn tentamens heb ik meeste moeite met het behouden van mijn balans. Mijn leven bestaat dan uit werken, leren, nog meer werken en leren, koffie en een beetje slaap. Meestal heb ik een weekje vrij tijdens mijn toetsen, maar toch vind ik het moeilijk om mijn werk los te laten. De verleiding is groot om even snel in mijn mailbox te kijken of klanten geen belangrijke vragen hebben. Natuurlijk zouden mijn lieve collega’s deze vragen ook kunnen oplossen, maar toch vind ik dat de klanten op mij moeten kunnen rekenen. Voor je het weet ben je alweer een aantal uur verder en heb je dat oefententamen nog niet gemaakt (oops!). Je vraagt je nu vast af waar ik het stukje "privé leven" gelaten heb. Precies, dat heb ik dan niet. Gelukkig hebben de mensen om mij heen daar begrip voor!

Nu jullie de ietwat negatieve kant hebben gezien, is er gelukkig ook een hele positieve kant aan de combinatie van studeren en werken. Alles wat ik tijdens mijn studie leer, kan ik direct toepassen in de praktijk. Ik vind het ontzettend leuk om met ondernemers bezig te zijn en tegelijkertijd nog heel veel nieuws te leren. Tijdens deze reis ontwikkel ik mij tot de beste versie van mezelf. Ik leer omgaan met mijn zwaktes, maar leg de focus op mijn talenten. De weg naar de top gaat altijd gepaard met tegenslagen. Geef nooit op!

Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024