• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Hypotheekrente weer boven 2%

Hypotheekrente weer boven 2%

Na ruim een jaar komt de belangrijkste gemiddelde hypotheekrente, die van tien jaar vast met Nationale Hypotheek Garantie, weer iets boven de 2% uit. Dit is het gevolg van verschillende rentestijgingen in de afgelopen weken.

De laatste keer dat de belangrijkste gemiddelde hypotheekrente boven de 2% uitkwam, was in mei 2016, blijkt uit de gegevens van de Hypotheekshop. Daarna is de hypotheekrente flink omlaag gegaan, met als dieptepunt eind oktober. Toen werd met 1,73% de laagste gemiddelde stand ooit bereikt.

Bijna alle hypotheekverstrekkers hebben de afgelopen weken de hypotheekrente meerdere malen verhoogd. Dit werd voornamelijk veroorzaakt door de onrust onder beleggers begin deze maand, over het mogelijk vervoegd afbouwen van de stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). Als gevolg van de hypotheekrenteverhoging steeg de Nationale Hypotheek Garantie met ruim 0,10%-punt en kwam deze week dus boven de grens van 2% uit.

De kans is groot dat de stijging van de hypotheekrente maar van korte duur is. De ECB heeft afgelopen donderdag benadrukt voorlopig niet met zijn stimuleringsmaatregelen te stoppen. Volgens De Hypotheekshop verlagen MUNT Hypotheken en Woonfonds de hypotheekrente komende week ook alweer.

Bron: De Hypotheekshop Nieuws. PDF. De Hypotheekshop, 25 juli 2017.

Categorie├źn : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024