• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Fiscale behandeling zzp'ers opnieuw onder de aandacht

Fiscale behandeling zzp'ers opnieuw onder de aandacht

Het UWV en de belastingdienst hebben bij de rechtstreekse inhuur van zzp’ers maatregelen getroffen. Deze maatregelen maken het mogelijk dat er buiten dienstbetrekking wordt gewerkt. De staatssecretaris geeft echter aan dat er in een individueel geval toch sprake kan zijn van een dienstbetrekking.

De Belastingdienst en het UWV zullen, net als andere opdrachtgevers, in hun processen moeten borgen dat er ook feitelijk geen sprake is van een dienstbetrekking. Door het nieuwe systeem van (model)overeenkomsten op grond van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie is dit eenvoudiger in te richten en te toetsen. Het UWV en de Belastingdienst maken net als andere opdrachtgevers en opdrachtnemers gebruik van de implementatietermijn. Dat deze afloopt op 1 mei 2017, laat de staatssecretaris weten in zijn reactie op Kamervragen over de fiscale behandeling van zzp'ers.

Verder deelt de staatssecretaris mede dat het storten op een g-rekening van een uitlener die een zzp-er levert, geen oneigenlijk gebruik van de g-rekening vormt. Een opdrachtgever, die personeel inhuurt, weet immers niet wat de precieze inhoud is van de overeenkomst tussen de opdrachtnemer/uitlener en het ingeleende personeel. Zekerheidshalve kan de opdrachtgever een deel van de factuursom op de g-rekening van de uitlener storten. Op deze manier kan hij zijn risico op aansprakelijkheid beperken.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024