• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Column Jeroen Kusters

Column Jeroen Kusters

Beste lezer,

Elke maand wordt u verblijd met de column van mijn vader, Rob. Zonder blad voor zijn mond deelt hij zijn ervaringen en visies. U zult het op momenten met hem eens zijn, maar op momenten ook zeker niet. Wie ik ben? Ik ben Jeroen, de zoon van Rob, student aan de universiteit van Tilburg en al 11 jaar werkzaam voor Tripolis Business Support.

Normaal weet ik erg goed mijn plaats en is de achtergrond mijn toneel. Echter, het leek mij wel leuk om een aantal dingen met u te bespreken. Er is meer nieuws dan een mens kan verwerken, al lijkt het alsof iedereen alles weet tegenwoordig. Ook ik maak zeker deel uit van deze groep, die drijvend op nu.nl, pretendeert van alles op de hoogte te zijn.

“De jeugd heeft de toekomst”, is een spreuk zo oud als de spraak zelf. Als dit waar is liggen er echter grote gevaren op de loer. Wie kan zich nog herinneren dat een toiletbezoek werd opgeleukt door het lezen van een artikel. Wie weet nog wat de encyclopedie, het woordenboek en bordspellen zijn? U waarschijnlijk wel, want wie zich nog de moeite neemt om een specialistische nieuwsbrief te lezen is in de meeste gevallen wel onderdeel van die generatie.

Nee, tegenwoordig is er één woord, dat al het bovengenoemde kan vervangen. Internet. U zult er wel eens van gehoord hebben, waarschijnlijk zelfs wel eens gebruiken. Laat me zover gaan te stellen dat u waarschijnlijk ook een “smartphone” bezit en misschien zelfs wel een tablet. Er is ook géén optie tot achter blijven. Zo vindt ook de overheid, die besloten heeft uitsluitend nog digitale post te versturen. Weet u uw DigiD inloggegevens uit het hoofd? In mijn geval zal deze verandering gaan leiden tot boetes, wegens te late betaling, gepaard met verwarring en frustratie.

Vlak voor de kerst bereikt ons het bericht dat zowel DA als V&D uitstel van betaling heeft moeten aanvragen. Vroom & Dreesman, een begrip in de Nederlandse samenleving, iets wat zeker ook voor DA geldt. Bijna simultaan moet ook Macintosh uitstel van betaling aanvragen. Dit is het moederbedrijf van gevestigde namen als Scapino, Dolcis en Manfield. Met andere woorden wordt er eind december flink opgeruimd in het moderne (winkel)straatbeeld.

Maar is dit eigenlijk nog wel het moderne (winkel)straatbeeld? Of is er een totaal vernieuwde winkelstraat. De digitale winkelstraat, bestaande uit aan uw linkerkant Bol.com en aan uw rechterkant Cool Blue. Waar als je doorloopt, omdat je nog schoenen nodig hebt, precies Zalando te vinden is, met ernaast Bonprix, om nog even ongegeneerd naar die bontjas te kijken.

Het beeld dat hier geschetst wordt is dat internet (iets ontastbaars) de grootste concurrent is van de fysieke winkel. Ja, dat klopt en dit geldt niet alleen voor een kledingwinkel. Met uitzonderingen als bevestiging van de regel kan er gesteld worden dat internet de grootste concurrent is voor iedere Nederlandse onderneming. Alles kan goedkoper en sneller, kennis ligt voor het opzoeken en de hele wereld is de marktplaats. Ga daar maar eens mee concurreren.

Internet kan inderdaad gezien worden als een grote bedreiging. Is dit de juiste benadering, of liggen er nu net kansen? Bent u voorbereid op de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving? Verzetten heeft geen zin.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024