Wellicht bestaat jouw onderneming uit een ondernemingsstructuur met meerdere vennootschappen. Wellicht zijn deze vennootschappen samengevoegd in een fiscale eenheid ten behoeve van de vennootschapsbelasting.
Indien jouw vennootschappen (geheel of gedeeltelijk) zijn samengevoegd in een fiscale eenheid, heb je te maken met de “Wet spoedreparatie fiscale eenheid”. Op 17 mei 2019 is de “Wet spoedreparatie fiscale eenheid” van kracht gegaan. Deze spoedreparatiemaatregelen kunnen fiscale gevolgen hebben voor jouw onderneming. Wij adviseren jou hier graag over.
Laat de gevolgen van deze wetswijziging beoordelen Door deze spoedreparatiemaatregelen moeten bepaalde wetsbepalingen in de vennootschapsbelasting worden toegepast, als ware er tussen de vennootschappen geen fiscale eenheid bestaat. Dit kan leiden tot een hogere belastingheffing. Deze regeling geldt ook voor fiscale eenheden met alleen Nederlandse vennootschappen.
De spoedreparatiewetgeving is met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2018 ingevoerd. De gevolgen van deze spoedreparatiemaatregelen moeten dus al in de aangifte vennootschapsbelasting van 2018 verwerkt worden.
Door een overgangsregeling krijg je mogelijk pas vanaf 1 januari 2019 te maken met een hogere belastingheffing. Niet alle nadelen van de spoedreparatiemaatregelen worden echter door de overgangsregeling gedekt. Bovendien gelden er voorwaarden.
Wij helpen jou daar graag bij Wij onderzoeken graag voor jou of en in welke mate jouw onderneming door deze spoedreparatiemaatregelen wordt geraakt. Wij brengen daarbij ook in beeld of jij (deels) gebruik kunt maken van de overgangsregeling tot en met 31 december 2018. Uiteraard zullen wij waar nodig ook met oplossingen komen om het ontstane belastingnadeel (zoveel mogelijk) weg te nemen.
Neem gerust contact met ons op, wij helpen jou graag!
0 Reacties