• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe bereid je je voor?

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe bereid je je voor?

Onze collega Klaartje heeft ons tijdens het vaktechnisch overleg geïnformeerd over de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Iedere zzp’er kan arbeidsongeschikt worden. Als dat gebeurt, ben je niet gegarandeerd van inkomen, want als zzp’er heb je geen recht op WIA of andere uitkeringen.

Je zal meteen je eigen reserves moeten inzetten of anders bijstand aanvragen. Soms is het niet nodig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Vraag jezelf af of je je huidige levensstijl kunt en wilt behouden als je inkomen wegvalt. Kun je (een deel van je) inkomen missen? Heb je voldoende eigen vermogen beschikbaar als je arbeidsongeschikt raakt?

Een broodfonds kan een tijdelijke oplossing zijn, maar heeft zijn beperkingen. Er is geen gezondheidsverklaring nodig, maar de inleg is niet fiscaal aftrekbaar en de maximale schenking is EUR 2.500 per maand voor maximaal twee jaar.

Vanaf 2027 wordt waarschijnlijk een verplichte AOV ingevoerd. Deze biedt een maximale uitkering van EUR 1.950 per maand, met een eigen risicoperiode van 1 jaar en een premie van 8% van het inkomen, fiscaal aftrekbaar. De Belastingdienst int de premie en het UWV verzorgt de uitkeringen en keuringen.

Categorieën : Tripost
Tripolis
Tripolis
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024