×

🚀 Vacature: Consultant 🚀

Ben jij of ken jij een ambitieuze consultant met minimaal 5 jaar ervaring die klaar is voor een nieuwe uitdaging? Wij zijn op zoek naar jou! Kom ons team versterken en werk direct mee aan boeiende projecten. Stuur een mail naar 📩 rob.kusters@tripolissupport.nl voor meer informatie. Of bekijk de vacature via https://tripolissupport.nl/tripost/artikel/vacature-fiscalist-consultant-fulltime

  • Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Zonnepanelen en brandrisico’s

Zonnepanelen en brandrisico’s

Zonnepanelen zijn een slimme en duurzame investering, maar brengen ook risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beheersen en schade te beperken, is er de SCIOS Scope 12 certificeringsregeling. Deze regeling stelt eisen aan zowel het bedrijf als de inspecteur die de zonnepaneelinstallatie controleert. De focus ligt op elektrische en bouwkundige veiligheid, het beperken van brandrisico’s, en het vastleggen en registreren van inspectieresultaten.

Brand of schade aan zonnepanelen kan vervelende gevolgen hebben. Zonnepaneeldeeltjes kunnen na een incident namelijk kilometers ver verspreid raken. Daarom heeft het Verbond van Verzekeraars een speciaal onderzoeksprotocol voor zonnepaneelincidenten opgesteld. Dit protocol zorgt voor duidelijkheid over de verantwoordelijkheden na schade. Denk hierbij aan het vaststellen van verspreide deeltjes, het opstellen van een opruimplan, het schoonmaken van het gebied, en een eindinspectie door een gecertificeerde specialist.

Verzekering en aansprakelijkheid bij schade
De schade na een brandincident kan groot zijn. Het gaat niet alleen om de zonnepanelen zelf, maar ook om het verlies van opbrengst, schade aan gebouwen of gewassen (bijvoorbeeld bij agrariërs), restanten van isolatiemateriaal en losgeraakte zonnepaneeldeeltjes. Omdat dergelijke schade niet altijd volledig standaard is verzekerd, is het belangrijk om te controleren of de juiste verzekeringen zijn afgesloten. Overweeg bijvoorbeeld een gebouw- of opstalverzekering met uitgebreide dekking voor opruimingskosten, of een milieuschadeverzekering (MSV). Let op: zonnepanelen zijn lang niet altijd automatisch meeverzekerd bij woonhuisverzekeringen. Check daarom altijd de polisvoorwaarden of raadpleeg uw tussenpersoon.

Met de juiste preventie, inspectie en verzekering voorkomt u onaangename verrassingen en zorgt u ervoor dat uw investering in zonne-energie goed beschermd is.

Categorieën : Tripost
Klaartje van Eck - van der Meij
Klaartje van Eck - van der Meij
Auteur

Klaartje is verbonden aan Tripolis als consultant risk-management.

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.