• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Investering in zonnepanelen blijft aantrekkelijk

Investering in zonnepanelen blijft aantrekkelijk

Bezit jij vermogen en een eigen woning of een andere onroerende zaak? Dan is investeren in zonnepanelen op jouw woning of de onroerende zaak wellicht een goed alternatief voor het zeer lage rendement op vermogen in het algemeen.

Voor de aanschaf van zonnepanelen geldt een aantal faciliteiten. Eén daarvan is de salderingsregeling waardoor de prijs van door de zonnepanelen terug geleverde elektriciteit gelijk is aan de prijs van de door jou afgenomen elektriciteit. In de Voorjaarsnota is het voornemen aangekondigd dat om deze regeling in de huidige vorm nog tot 1 januari 2025 te laten bestaan en daarna geleidelijk af te bouwen tot 2031. Het wetsvoorstel hiervoor moet nog door de Tweede en Eerste Kamer worden aangenomen.

Daarnaast zijn er nog andere voordelen zoals de verlaging van de energierekening en de btw die je terug kunt vragen bij de Belastingdienst. Dit maakt dat het rendement op zonnepanelen hoger zal zijn dan het rendement op vermogen in het algemeen.

Houd er wel rekening mee dat ook een voornemen is aangekondigd tot introductie van een btw-nultarief op zonnepanelen op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen vanaf 1 januari 2023.

Categorieën : Tripost
Tripolis
Tripolis
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024