• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Wij delen met u: de Alterlympics!

Wij delen met u: de Alterlympics!

Zuid-Limburg organiseert op 16, 17, 18 en 19 januari 2014 de Alternatieve Winterspelen.

Vlak voor het “echte” mondiale toernooi, dat van 7 t/m 23 februari 2014 in het Russische Sochi wordt gehouden. De Alternatieve Winterspelen hebben de naam Alterlympics gekregen. Ook bij Alterlympics geldt de Olympische gedachte: meedoen is belangrijker dan winnen. De Alterlympics zijn vrolijk van opzet. Plezier en samenwerking staan hoog in het vaandel. Teamprestatie staat voorop, nodigt uit tot samenwerking en kan goud, zilver of brons opleveren! De Alterlympics zijn geboren als een gek idee. De burgemeester van Vaals, Dhr. Reg van Loo en de algemeen directeur van VVV Zuid-Limburg Mw. Anya Niewierra zijn de bedenkers van de Alternatieve Winterspelen in Zuid-Limburg. Het idee is geboren in het kader van de proclamatie van de “Leugeneer 2013” op 5 februari 2013. Een carnavaleske activiteit georganiseerd door “d’n Opregte Leugeneer”.

4 dagen, 4 disciplines, 3 locaties!


De Spelen van Alterlympics vinden plaats op drie locaties in Zuid-Limburg, namelijk Vijlen, Landgraaf en Vaals. Gedurende drie dagen worden vier disciplines door 20 teams gespeeld. De dag voorafgaande aan deze sportieve Spelen vindt de officiële opening van Alterlympics plaats. Tijdens Alterlympics zijn Vijlen, Landgraaf en Vaals de plaatsen om te zijn! Teams uit de Euregio strijden dan om het goud, zilver en brons dat er per discipline te verdienen is. Honderden mensen zullen in teamverband deelnemen. Veel plezier zal er ook zijn voor de vele bezoekers die we graag ontvangen.

Teamspirit


Alterlympics is een sportief en carnavalesk evenement dat gekscherend wordt gezien als een onderdeel van de campagne “Road to Sochi”. Diverse ludieke sporten worden in teamverband gespeeld. Het gaat om de disciplines: Sneeuwvolleybal, Zumba aus Tirol, Sneeuwzakdragen en de Bobkistenrace. Teams zullen niet alleen plezier hebben tijdens de deelname aan Alterlympics maar ook al voorpret hebben tijdens de voorbereidingen naar het evenement toe. Zo moet er bijvoorbeeld gezamenlijk een degelijke en originele bobkist gebouwd worden voor de spectaculaire afsluiting van de Spelen. Het is bovendien geen overbodige luxe om vooraf de verschillende disciplines te oefenen of om in training te gaan. Want niet voor elk team zijn Sneeuwvolleybal, Zumba aus Tirol, Sneeuwzakdragen en een Bobkistenrace alledaagse sportieve activiteiten. Na de deelname zal nog vaak met veel plezier en een lach worden teruggeblikt op de knotsgekke Alterlympics.
Categorieën : Nieuws
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024