• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Wetsvoorstellen Wet bedrag ineens, RVU en Verlofsparen

Wetsvoorstellen Wet bedrag ineens, RVU en Verlofsparen

De wetvoorstellen Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen werden door de Eerste en Tweede Kamer aangenomen.

  • Bedrag ineens zal vanaf 1 januari 2023 in werking treden. Bij ingang van het pensioen kan de gepensioneerde maximaal 10% van het pensioenvermogen ineens opnemen. Bij opname kan de afkoop in sommige gevallen ook op één ander tijdstip gebeuren, namelijk in de maand februari volgend op het jaar waarin de betrokkene de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt. Hierdoor moet er dan geen AOW-premie betaald worden over het bedrag ineens.Uitzondering hierop is de oudedagsversplichting (ODV) voor de dga aangezien deze niet de vorm heeft van een tweedepijlerpensioen of derdepijlerlijfrente.
  • Er komen meer keuzemogelijkheden om vroeger te kunnen stoppen met werken. Er komt, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021, een tijdelijk versoepeling RVU-strafheffing.
  • Er komt meer fiscale ruimte voor verlofsparen. Met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021 kunnen werknemers nu maximaal 100 weken fiscaal gefaciliteerd vakantieverlof en compensatieverlof opsparen. In het verleden was dit slechts 50 weken.
Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.