• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Wat doe je dan?

Wat doe je dan?

Je hebt even wat personeel over, maar die trouwe medewerkers wil je toch echt niet kwijt.

Of die Six Sigma specialist die gedemotiveerd raakt omdat hij te veel met ISO bezig is en te weinig met zijn specialisme. Als die maar geen ontslag gaat nemen, dat zou erg zijn! Om maar niet te spreken van de zieke medewerker die je wilt re-integreren, maar waarvoor je geen mogelijkheden binnen je eigen bedrijf vindt. Dan kan via zo’n tweede spoor bemiddelingsbedrijf, maar dat kost ook weer extra geld.

En, last but not least, hoe mooi zou het zijn wanneer de wachtdienst van je medewerker technische dienst eens door een ander zou kunnen worden overgenomen. Dat zou hem écht helpen gezond zijn pensioen te halen. Maar ja, zelf heb je geen tweede TD-er.

In je eentje zijn deze uitdagingen erg moeilijk op te lossen.
Zou het met meerdere bedrijven samen wél lukken? Ja, die kans is erg groot! Via collegiaal in- en uitlenen hou jij je medewerkers in dienst terwijl ze bij een collega-werkgever uithelpen, ervaring opdoen of re-integreren. Of natuurlijk andersom: je leent een medewerker van een collega-werkgever en vergoedt hem hooguit de werkelijke kosten.
Dat kan en mag, ook zonder tussenkomst van een uitzendbureau.

Natuurlijk zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Dat begint met het vinden van een betrouwbare collega-werkgever. En welke afspraken mag of moet je maken over bijvoorbeeld de dekking van de loonkosten, de wettelijke aansprakelijkheden, geheimhouding, non-concurrentie, etc.

Op dit moment bied ik ondersteuning bij het invoeren van Collegiale In- of Uitleen zoals hierboven besproken. Dat doe ik in samenwerking met de Limburgse Werkgevers Vereniging en het landelijke project “Nederland Werkt aan Werk”.

Categorieën : Tripost
Joost Hack
Joost Hack
Auteur

Joost is verbonden aan Tripolis als executive HR consultant.

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024