• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Vanaf 1 januari 2024 kunnen verhuurders huurwoningen aan ouders of kinderen toewijzen

Vanaf 1 januari 2024 kunnen verhuurders huurwoningen aan ouders of kinderen toewijzen

Bron: Mr. Kris Roufs, Kerckhoffs Advocaten

In een poging om de bescherming van familiale banden te versterken en een evenwicht te vinden tussen de belangen van huurders en verhuurders, heeft de wetgever aangekondigd dat er binnenkort een nieuwe opzeggrond wordt geïntroduceerd in het huurrecht - 'bloed of aanverwanten'. Deze nieuwe opzeggrond zal verhuurders de mogelijkheid bieden om een huurovereenkomst op te zeggen als zij de woning willen toewijzen aan bloedverwanten of aanverwanten.

Momenteel kunnen verhuurders alleen een woonhuurovereenkomst beëindigen op basis van specifieke gronden, zoals wanbetaling, ernstige overlast of dringend eigen gebruik. De nieuwe opzeggrond 'bloed of aanverwanten' voegt een nieuwe dimensie toe aan deze bestaande gronden.

Volgens de voorgestelde wetswijziging kunnen verhuurders in bepaalde situaties een huurovereenkomst beëindigen als zij de woning willen toewijzen aan hun bloedverwanten of aanverwanten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer een verhuurder zijn woning wil aanbieden aan zijn ouders en kinderen. De nieuwe opzeggrond biedt verhuurders de flexibiliteit om hun eigendommen binnen de familiekring te behouden of door te geven.

Deze mogelijkheid moet echter wel bedongen worden in de huurovereenkomst. Het is verstandig om dit bij wijze van een standaardbeding op te nemen.

Categorieën : Tripost
Tripolis
Tripolis
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024