• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Vakantie

Vakantie

Column door Rob Kusters.

Ik zit nog even op kantoor. Officieel is mijn vakantie begonnen, maar er moeten nog een paar bezwaarschriften weg en ik moet nog een kort advies geven over BTW in een leaseconstructie. Kan ik dan met een gerust hart weg? Ik weet nu al dat ik de eerste dagen toch mijn e-mail blijf checken. Dat ik er zelfs antwoord op ga geven. Maar ik weet ook dat ik het na een week loslaat, dus het komt wel goed.

Toch betekent de rust van vakantie ook ruimte in je hoofd om over de grote dingen na te denken. In oktober gaan we verhuizen naar Maastricht. Dat zal wel wat stress met zich meebrengen, maar ook veel nieuwe uitdagingen: een andere woonomgeving, nieuwe mensen leren kennen, van het dorp naar de stad, meer fietsen en minder in de auto. De grote kinderen zijn dichtbij, want die wonen en studeren in Maastricht. Fijn voor Thijs dat hij regelmatig zijn grote broer en zus kan zien.

Ons kantoor verandert razendsnel. De innovaties volgen elkaar op. De youngsters van ons kantoor heb ik met de kerstborrel afgelopen jaar uitgedaagd om ons allen te verbluffen met innovatieve acties. Ze hebben niet stil gezeten. De community The Spirits is geboren en heeft met een eerste bijeenkomst in een cocktailbar het levenslicht gezien. Wat een geweldig initiatief. Een eigen website en Facbookpagina ondersteunen de geboorte en de opvoeding van dit nieuwe kindje; wat het is en wat het moet worden. Ga er maar eens naar zoeken.

Onze app wordt in augustus naar een volgend level gebracht. We krijgen een portal voor klanten, zodat zij binnen onze omgeving hun eigen domein krijgen, waarbinnen we gegevens kunnen uitwisselen. We zetten bijvoorbeeld de BTW-aangifte hierin klaar en de klant mag deze inzien en accorderen, voordat we hem inzenden naar de Belastingdienst. Dat kan, terwijl hij thuis op de bank zit, via zijn mobiele telefoon of tablet.

Daarnaast gaan we onze maandelijkse rapportages inrichten via een dashboard, waarin de klant visueel de ontwikkeling van de belangrijkste bedrijfsindicatoren kan volgen. Dit dasboard is toegankelijk in de cloud en met elk device. Over niet al te lange tijd zal de gehele communicatie met onze klanten betreffende administratieve support digitaal verlopen. Daardoor kunnen wij ons meer richten op analyse en advies. Zo willen we onze ondernemers nog beter laten ondernemen. We zetten fors in op de verdere ontwikkeling van onze Ondernemersdesk, vanwege het succes dat we daarmee hebben.

Onze eigen kantoororganisatie wordt ook verder gedigitaliseerd. We gaan afscheid nemen van onze servers en gaan volledig de cloud in. Voor een belangrijk deel zijn we daar al, maar met name onze office-applicaties gaan nu volgen. Eind van dit jaar moet het gerealiseerd zijn. Dit zijn best forse veranderingen voor ons kleine team, maar het besef is volop aanwezig dat we deze slagen moeten maken om een efficiënte bedrijfsvoering te houden.

Vakantie is tijd voor het gezin: lekker uitgebreid samen ontbijten, erop uit om dingen te ontdekken, ’s avond een goed gesprek met een glas. De fiets gaat mee. Muziek op mijn hoofd. Ik ga muziek downloaden van Sohn, een live registratie op NPO Cultura sprak me aan. Maar ik ga zeker nog veel luisteren naar het laatste album van Alt-J. Een meesterwerk. Nicolle en Karina hebben voor me geregeld dat ik het Financieele Dagblad op het vakantieadres ontvang. Dat ligt voor me klaar ’s ochtends in de winkel waar we ook de verse broodjes halen. Bent u niet jaloers? Fijne vakantie.

Categorieën : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024