• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Tripost Prinsjesdag Editie

Tripost Prinsjesdag Editie

Afgelopen dinsdag was het weer de 3e dinsdag van september. Deze dag is beter bekend als Prinsjesdag. Het is de dag van de gouden koets, die dit jaar van glas was, de dag van de jurken, maar misschien vooral de dag van de hoeden. Maxima verscheen in het goud om de glazen koets toch nog een beetje een gouden uiterlijk te geven. De creativiteit van de politici liet ook dit jaar weer niet te wensen over. Van een visnettenjurk tot 3D-geprinte schoenen, alles kwam voorbij.

Naast de dag der Haagse uiterlijkheden, is het ook de dag dat de kabinetsplannen gepresenteerd worden. Traditiegetrouw waren deze plannen al vóór de 3e dinsdag van september gelekt. Dat was dit jaar echter niet zo erg, er zat tóch niet veel nieuws bij.

De verkiezingen komen eraan, dus waarom je vingers nog branden aan iets wat ook vooruitgeschoven kan worden? Zat er dan helemaal niets interessants in de plannen? Zeker wel. Zo werd duidelijk dat de werkenden koopkracht inleveren om de compensatie van de ouderen te bewerkstelligen. Daar kunnen de ouderen dan een E-bike van aanschaffen, in het geval ze die nog niet hebben. Het kabinet beweert dat er 200 miljoen extra wordt vrijgemaakt voor onderwijs. De onderwijswereld is het hier echter niet mee eens en beweert op haar beurt weer dat er in de praktijk wordt bezuinigd en dat er door het kabinet met de cijfers is gegoocheld.

Op de woningmarkt wordt er geld gereserveerd voor de huurders in de vorm van extra huurtoeslag. Op de koopmarkt mag de maximale hypotheek nog maar 101% van de waarde van de woning bedragen, in 2018 gaat dit naar 100%. Verder gaat de afbouw van het maximale tarief van de hypotheekrenteaftrek in 2017 door met 0.5 procentpunt per jaar, zodat er in 2041 nog maar 38% overblijft.

Zorg is altijd een kritiek punt tijdens verkiezingscampagnes en misschien wel mede daardoor blijft het eigen risico voor het eerst sinds de invoering (2008) gelijk. De zorgpremies stijgen heel licht, net als de totale zorguitgaven.

Ook voor de ondernemer gaan er dingen veranderen. De meest relevante veranderingen voor 2017 worden nu voor u belicht.

Categorieën : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024