• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Salary split

Salary split

Wellicht is het begrip bij u bekend, mogelijk heeft u er wel eens iets over gehoord. De salary split is een uitstekend middel om uw persoonlijke belastingdruk te verlagen. Hoe gaat dat dan?

Een belangrijke voorwaarde voor toepassing van een salary split is dat u de mogelijkheid heeft om u salaris te verdelen over meerdere werkgevers, waaronder een of meer buitenlandse werkgevers. Stel u bent DGA (directeur groot aandeelhouder) in een bedrijf dat ook gevestigd is in het buitenland. U kan dan, zoals vaak het geval is, in dienst zijn van de holding en van daaruit de kosten verdelen over de bedrijven van de groep via management fees. U kunt ook rechtstreeks in dienst treden bij (een van) de buitenlandse bedrijven van uw groep.

Een van de voordelen is dat u de progressie vermindert, m.a.w. u blijft bij alle dienstbetrekkingen in de lagere belastingschijven. Een ander voordeel is dat u in meerdere landen van vaste belastingaftrekken of belastingvrije sommen geniet. Een heel belangrijk voordeel vanuit Nederlands perspectief is de terbeschikkingstelling van de auto van de zaak. Dat kan bij een salary split door een werkgever in het buitenland gebeuren. Daardoor kan de auto in het buitenland aangekocht worden, waardoor u hoge Nederlandse heffingen vermijdt. Bovendien kan de bijtelling voor privé gebruik van de auto in het buitenland worden afgewikkeld waardoor u ook forse besparingen kunt realiseren. Het gaat dan gauw om vele duizenden euro’s per jaar. Een ander voordeel is het ontgaan in Nederland van de crisisheffing op salarissen boven € 150.000 of de aftopping van pensioenopbouw over salarissen van boven de € 100.000.

Het uitwerken van een salary split vraagt om maatwerk. Er zijn gevolgen voor de heffing van loonbelasting, voor de heffing van BPM, maar ook voor de sociale verzekering.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024