• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Regeling deelauto privé en tijdelijk vervangend leasevoertuig

Regeling deelauto privé en tijdelijk vervangend leasevoertuig

Op verzoek van Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) heeft de Belastingdienst duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder een leaseauto buiten de bijtelling blijft. Poolauto’s kunnen nu veilig privé worden gebruikt en ook de vrees voor dubbele bijtelling van een tijdelijk vervangende leaseauto is definitief van tafel.

Deelauto Privégebruik In de Brancheregeling die de VNA met de Belastingdienst heeft afgesloten, bevestigt de fiscus dat een zakelijke poolauto wel degelijk privé kan worden gebruikt door de werknemers, zolang de werkgever zich maar als verhuurder gedraagt. Dat doet hij door een marktconform tarief te berekenen en een sluitende kilometerregistratie laat bijhouden. De tarieftabel in de regeling en de regeling zelf worden jaarlijks door de VNA en de Belastingdienst vastgesteld en geactualiseerd.

Tijdelijk Vervangend Leasevoertuig (TVL) In deze brancheregeling is beschreven hoe dubbele bijtelling kan worden voorkomen bij de tijdelijk vervangende leaseauto. Zoals de naam van de regeling al aangeeft is de regeling geschreven met het oogmerk om de berijder het voertuig te laten gebruiken dat het best past bij zijn reis. Dat kan dus ook een conventionele auto zijn als de hoofdauto (semi)elektrisch is. Of een grotere auto als de hoofdauto een kleinere auto is.

Bron: Taxence

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024