• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Payrollwerknemers en oproepwerknemers krijgen betere positie

Payrollwerknemers en oproepwerknemers krijgen betere positie

Voor payrollwerknemers en oproepwerknemers verandert n.a.v. de WAB ook een hele hoop. Zo krijgen payrollers een betere rechtspositie en moeten oproepwerknemers eerder een aanbod krijgen voor vaste uren.

Payrollers: gelijke rechtspositie en arbeidsvoorwaarden Tot 2020 viel de payrollovereenkomst volledig onder de regels van de uitzendovereenkomst. Vanaf 2020 zijn hier echter aparte regels voor opgenomen in de wet. In deze regels staat dat werknemers, die vanaf 2020 een payrollcontract krijgen, minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden en dezelfde rechtspositie dienen te krijgen, als werknemers die in dienst zijn van het bedrijf. In 2021 gaan payrollers er nog meer op vooruit. Dan krijgen ze namelijk recht op een goede pensioenregeling.

Oproepwerknemers: minimale oproeptermijn en vaste uren na twaalf maanden Voor het oproepen van oproepwerknemers geldt vanaf 2020 dat de werkgever de oproepkracht minimaal 4 dagen van te voren dient op te roepen voor werk. Als u als werkgever een oproep binnen 4 dagen afzegt, dient u de oproepwerknemer toch het loon, over de uren waarop hij was opgeroepen, uit te keren. Daarnaast moeten oproepwerknemers na 12 maanden een vaste arbeidsomvang aangeboden krijgen.

Bron: “Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): Wat Er Verandert Vanaf 1 Januari 2020.” Rijksoverheid, Ministerie Van Algemene Zaken, 13 december 2019.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.