• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Op naar 2018

Op naar 2018

Een column door Rob Kusters.

November was een drukke maand. Ondanks de goede voorbereiding valt een verhuizing toch altijd tegen. We zijn verhuisd naar Maastricht. Thijs was de eerste dagen na de verhuizing goed ziek, dus het uitpakken van de verhuisdozen kwam niet van de grond. Nu begint het echter goed te voelen. Thijs is blij met zijn nieuwe kamer en Jeroen en Karina wippen makkelijk binnen nu we allemaal in Maastricht wonen. Sinterklaas hebben we in het nieuwe huis gevierd en het ging goed. Toch wel een testcase of je het met meer mensen in huis ook gezellig kunt hebben. Onze grote tafel past in de keuken. Allemaal samen eten in de keuken dus. De cadeaus konden weer niet op dit jaar. We hebben allemaal niets te klagen.

December is de drukste maand van het jaar. Er moet veel werk worden verzet op kantoor. Iedereen is volop aan het werk en daar ben ik trots op. De kerstboom staat weer prominent te glunderen in de entree van kantoor. Vanaf de weg is deze goed te zien. Nicolle heeft dit jaar de hulp van onze stagiair Richard gekregen en het resultaat mag gezien worden. Zij is al volop bezig met de voorbereiding van de kerstborrel. Bij veel bedrijven is dat tevens de afsluiting van het jaar, maar wij moeten tussen Kerst en Nieuw nog een eindsprint inzetten. Vooral de omzetting van de pensioenen in eigen beheer voor het einde van het jaar houdt ons erg bezig.

We volgen de resultaten van onze klanten op de voet en we zien eindelijk weer plussen in de maandrapportages. Het zal nog even duren voordat dit ook terug te zien is in de liquiditeit, omdat de betalingen nog traag gaan. Maar het is beter vol te houden wanneer je kunt zien dat er winst wordt gemaakt. De maandelijkse monitoring werpt zijn vruchten af. Klanten worden scherp gehouden, ofschoon ze het soms wel vervelend vinden als we hen confronteren met aandachtspunten. De meeste ondernemers vinden nu nauwelijks de tijd om de plannen, die rijzen als gevolg van de betere tijden, uit te voeren.

Ook de voorbereiding van ons Office Portaal is momenteel in volle gang. In januari gaan we onze klanten bezoeken om de gebruiksmogelijkheden te presenteren. Het zal wel even duren voordat klanten dit echt gaan omarmen, daarom is het zaak dat we hen daarin goed begeleiden. Het dagelijks gebruik van onze app laat ook nog te wensen over. Iedereen vindt het stoer dat we een app hebben, maar ze vinden nog niet met regelmaat de weg hiernaartoe. Dit terwijl er toch mooie kennisbanken in zitten, die allemaal praktische informatie bieden voor de ondernemer.

We hebben zin in 2018. Het jaar 2017 was wel goed, maar niet top. We hebben wel een keer een topjaar verdiend. We hebben zoveel geïnvesteerd in ons businessconcept, we kunnen zo goed tegemoet komen aan de wensen van onze klanten dus het moet er nu van komen. Natuurlijk staan onze concurrenten ook niet stil, maar het is voor ons allemaal moeilijk om de juiste mensen te vinden voor het business concept dat de markt vraagt. Je moet een gesprekspartner zijn voor de ondernemer, creatief, oplossingsgericht, no nonsense. Dat vraagt om ruime competenties van onze consultants. Geen boekhouders dus.

Naast de drukte op kantoor is december traditioneel een maand van veel bijeenkomsten. We hebben nog een kerstdiner met de Sociëteit Neercanne voor de boeg, een kerstbijeenkomst met de nieuwe buurt en de borrel op kantoor. Lou Nelissen is de nieuwe voorzitter van de sociëteit, zijn inauguratie zal bij Beluga gaan plaatsvinden, het kan slechter. Daarnaast willen veel mensen het nieuwe huis komen bekijken. In januari moeten we maar een weekje pauze inlassen, even tot rust komen. Misschien naar Tropical Island in de buurt van Berlijn, voordat onze goede vriend Jan Janssen daar afscheid neemt als CEO.

Ik wens jullie allen alvast een heerlijke feestmaand toe. Geniet van het gezelschap van je naasten. Een gezond en gelukkig 2018 voor jullie allen.

Categorieën : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024