• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Onderzoeksteam Belastingdienst Panama Papers

Onderzoeksteam Belastingdienst Panama Papers

De Belastingdienst heeft een speciaal team van tientallen deskundigen ingezet om de vrijgegeven documenten van de Panama Papers te onderzoeken. Er wordt gezocht naar voor Nederland relevante informatie waarbij actief gekeken wordt of er gegevens bij zitten die bruikbaar zijn voor de belastingheffing.

De informatie omtrent de Panama Papers werd op 9 mei jl. door het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) gepubliceerd op een speciale website. Deze website bestaat uit een doorzoekbare database met informatie over meer dan 200.000 bedrijven, trusts, stichtingen en fondsen. Het Internet Service Center van de Belastingdienst is direct begonnen met het verzamelen van informatie.

Het door de Belastingdienst opgestelde onderzoeksteam bestaat uit tientallen hooggekwalificeerde experts, waaronder data-analisten en leden van de coördinatiegroep constructiebestrijding. Gespecialiseerde belastinginspecteurs onderzoeken de informatie op dossierniveau. Zij checken alle personen, bedrijven, trusts, stichtingen, fondsen en dergelijke uit de Panama Papers die een relatie hebben met Nederland. Indien er belastingfraude wordt geconstateerd treedt de Belastingdienst op en worden sancties zoals boetes opgelegd.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024