• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Milieu- investeringsaftrek misgelopen vanwege een beetje ‘fout hout’

Milieu- investeringsaftrek misgelopen vanwege een beetje ‘fout hout’

Een onlangs gepubliceerde uitspraak van Rechtbank Den Haag illustreert hoe strikt men de voorwaarden voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) moet nemen. Een kleine inbreuk kan al leiden tot het vervallen van de hele MIA.

In de zaak voor de rechtbank had een bv verschillende investeringen gedaan in de verbouwing van haar hotel-restaurant. De bv vroeg in verband met twee investeringen de MIA aan. De fiscus kende maar voor één investering de MIA toe. De andere investering voldeed net niet aan de voorwaarden. De investering moest namelijk bestemd zijn voor het verlenen van milieuvriendelijke diensten in een nieuw gebouw. Daarbij gold de eis dat in het ontwerp uitsluitend duurzaam geproduceerd hout werd gebruikt. De bv had echter onder andere niet-gecertificeerde Merantihouten kop- en neuslatten gebruikt. Dit was voldoende reden om het verzoek om toepassing van de MIA volledig af te wijzen. Dat nog geen € 8.000 was besteed aan niet-gecertificeerd hout op een totale investering van € 1 miljoen, deed daar niets aan af.

Wet: artikel 3.42a Wet IB 2001 Meer informatie: Rechtbank Den Haag, 6 november 2014 (gepubliceerd 5 februari 2015), ECLI:NL:RBDHA:2014:14329

Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.