• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
“Mijn Belastingdienst Zakelijk” is geopend

“Mijn Belastingdienst Zakelijk” is geopend

Op 3 januari is Mijn Belastingdienst Zakelijk geopend voor gebruik. Vooralsnog is het enkel toegankelijk voor zzp’ers en eenmanszaken om aangiften in te doen. Later dit jaar zullen alle ondernemingsvormen toegang krijgen tot het portaal.

Mijn Belastingdienst Zakelijk is een portaal, waarbinnen (voor alsnog) zzp’ers en eenmanszaken btw-aangifte kunnen doen. Daarnaast is het mogelijk om btw-aangiften te corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) te doen en jouw rekeningnummer op te geven of te wijzigen.

Ondanks dat het nieuwe portaal nu open is, blijft het oude portaal ook voorlopig bestaan. Op termijn is het de bedoeling dat Mijn Belastingdienst Zakelijk de rol van het oude portaal over gaat nemen, dus het is wel handig om er nu al vertrouwt mee te raken.

Er zijn een aantal veranderingen in het nieuwe portaal, t.o.v. het oude portaal:

  1. Het nieuwe portaal werkt beter op tablets en smartphones.
  2. Bij het invullen van een aangifte, correctie of opgaaf, heb je nu de mogelijkheid om dit tussentijds op te slaan. Dit kon voorheen niet.
  3. Het is mogelijk om de ingestuurde btw-aangifte op elk gewenst moment in te zien.
  4. Er is ook een nadeel aan het nieuwe portaal: jouw btw-aangifte staat namelijk pas vanaf de 1e dag na het aangiftetijdvak voor jou klaar. Dat is iets later dan in het oude portaal.

Wil jij inloggen in Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dat kan met jouw eigen DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord. Andere ondernemers kunnen later in 2019 met E-herkenning inloggen. 

Gebruik jij het nieuwe portaal? Laat ons weten waarom wel / niet. Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen met Mijn Belastingdienst Zakelijk.
Bron: “Wat Kan Ik Met Mijn Belastingdienst Zakelijk?” Belastingdienst Nederland, 2 januari 2019, www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/wat-kan-ik-met-mijn-belastingdienst-zakelijk.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024