• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Hypotheek zonder vast contract bij meerdere geldverstrekkers mogelijk

Hypotheek zonder vast contract bij meerdere geldverstrekkers mogelijk

Vanaf vandaag is het voor mensen met een flexibel arbeidscontract mogelijk om bij verschillende geldverstrekkers een hypotheek aan te vragen met de perspectiefverklaring. Daarnaast kunnen flexwerkers nu ook bij een onafhankelijk adviseur terecht.

Tot nu toe was Obvion de enige partij die flexwerkers een hypotheek verstrekt met de perspectiefverklaring, via de Eigen huis hypotheekservice van Vereniging Eigen Huis. De volgende stap is het aansluiten van meerdere uitzendorganisaties, naast Randstad, Tempo-Team en de professional organisatie Yacht. Het doel van de initiatiefnemers is om met de perspectiefverklaring een marktstandaard neer te zetten.

Obvion, initiatiefnemer van de perspectiefverklaring samen met Randstad Groep en Vereniging Eigen Huis, heeft andere geldverstrekkers gevraagd om mee te werken aan de pilot voor de perspectiefverklaring. Geldverstrekkers die zich nu aansluiten bij de pilot zijn: ABN Amro, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Daarnaast werkt Stichting Waarborgfonds Eigen Woning (WEW) mee aan de perspectiefverklaring. WEW is uitvoerder van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Op dit moment zijn Randstad, Tempo-Team en Yacht nog de enige organisaties waar flexwerkers terecht kunnen voor een perspectiefverklaring. Flexwerkers moeten minimaal één jaar in dienst zijn en kunnen dan een perspectiefverklaring aanvragen bij één van de organisaties. Vervolgens kan een medewerker met de perspectiefverklaring naar een geldverstrekker gaan voor een hypotheekaanvraag. De initiatiefnemers willen dat meerdere uitzendorganisaties zich aansluiten.

December 2013 introduceerden Obvion, Randstad Groep en Vereniging Eigen Huis de perspectiefverklaring, waarmee gekeken wordt naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid voor het krijgen van een hypotheek. Bij de perspectiefverklaring zijn de vooruitzichten op werk namelijk bepalend. Voor het verkrijgen van een perspectiefverklaring worden opleiding, werkervaring, competenties, functieniveau, flexibiliteit en de arbeidsmarkt situatie van de medewerker meegewogen.

Bron: Accountant Week, 2 december 2015

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024