• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Formulier voor verzoek 30%-regeling 2017 is gepubliceerd

Formulier voor verzoek 30%-regeling 2017 is gepubliceerd

Het formulier ‘Verzoek loonheffingen 30%-regeling 2017’ is onlangs door de Belastingdienst gepubliceerd. Met dit formulier kan de werkgever aan de Belastingdienst vragen om de 30%-regeling in 2017 te mogen toepassen voor een werknemer uit het buitenland.

Als een bedrijf een werknemer uit het buitenland aanneemt, dan mag het hem de extra kosten voor zijn tijdelijke verblijf in Nederland vergoeden: de zogenoemde extraterritoriale kosten. De vergoeding voor extraterritoriale kosten valt binnen de werkkostenregeling onder een gerichte vrijstelling.

De werkgever kan de werkelijk gemaakte kosten vergoeden of de 30%-regeling toepassen, mits de werknemer daarvoor in aanmerking komt. Wanneer de werkgever de werkelijke extraterritoriale kosten vergoedt, moet hij deze kosten aannemelijk maken. De werkgever houdt in dat geval de vergoeding per werknemer in de loonadministratie bij. Wanneer de werkgever echter de 30%-regeling gebruikt, mag hij zonder nader bewijs maximaal 30% van het loon inclusief de vergoeding onbelast geven als gerichte vrijstelling voor de extraterritoriale kosten.

Het formulier aanvraag 30%-regeling 2017 vind je hier.

Bron: "Verzoek Loonheffingen 30%-Regeling 2016." Belastingdienst . March 06, 2017.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.