• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Expositie kunstwerken Felix Wijns bij Tripolis Business Support

Expositie kunstwerken Felix Wijns bij Tripolis Business Support

Felix Wijns (Maastricht 1959) studeerde in 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht waar hij de opleiding Monumentale Vormgeving volgde.

Sindsdien is zijn grote passie het schilderen en fotograferen van landschappen. Niet alleen de landschappen in zijn directe omgeving maar ook de ruige, ongerepte en bergachtige gebieden inspireren hem. De indrukken van deze landschappen neemt hij in zich op, om ze vervolgens op een eigen manier in zijn schilderijen te verwerken. Reizen naar de woestijnen van Egypte, Noord Amerika, Nepal en het dunbevolkte Scandinavië, Ierland en Schotland vormen o.a. een voedingsbodem voor zijn schilder avontuur. In zijn foto’s legt hij dit nog eens allemaal extra vast. Op de een of andere manier laten deze impressies van de verschillende vormen, kleuren, structuren, emotie en sfeer in die landschappen hun sporen in zijn schilderijen na.

In een kleurrijke, dynamische en vaak abstraherende schilderstijl brengt hij zijn beleving van deze landschapservaringen, zowel op groot als klein formaat in acrylverf tot uitdrukking. Naast het schilderen en fotograferen houdt hij zich ook al jarenlang bezig met het ontwerpen, uitvoeren en restaureren van glas in lood ramen.

In 2014 is hij begonnen met het maken van glasobjecten. Het beschilderen en fusen, smelten van verschillende lagen glas, op elkaar en in elkaar. Hierbij laat hij zich o.a. inspireren door thema’s uit de oudheid, zoals de Vikingcultuur. Op een bijzondere manier geeft hij in glas deze voorstellingen weer.

Voor meer informatie: Felix Wijns
Voorsterstraat 90b
6361 EW Nuth T: 06-10722068 E: info@felixwijns.com W: www.felixwijns.com

Atelierbezoek op afspraak

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024