• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Elektro Weerts verjongd

Elektro Weerts verjongd

Wie kent niet Elektro Weerts in Maastricht? Al jarenlang een begrip in Zuid-Limburg. Tripolis Business Support heeft de afgelopen maanden het proces begeleid voor de overname van de winkel van Marcel Weerts naar zijn zoon Maurice Weerts en Jeroen Kusters.

De winkel, gelegen in Winkelcentrum de Leim in Maastricht heeft een totale make-over gehad. En heeft sinds 14 januari 2022 zijn deuren geopend. De focus is gericht op witgoed (wassen, keuken, huishoudelijk).

Jeroen en Maurice hebben er ontzettend veel zin in om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. En wij zijn erg gemotiveerd om hen daarin te ondersteunen. Hieronder lees je het verhaal ‘It’s all-in the family’ van Jeroen Kusters en Maurice Weerts.

It’s all-in the family Het is november 2020 en we zijn er wel ongeveer uit. Er zullen een heel aantal zaken moeten gebeuren. Er speelt wel een belangrijke gedachte door ons hoofd. Bij dit traject hebben we professionele hulp nodig.

Wie we zijn? Maurice Weerts en Jeroen Kusters. Beide zonen van ondernemers en samen zijn we in 2018 begonnen aan het nieuwe Weerts. Elektro Weerts is al bijna 70 jaar een begrip in Maastricht en omstreken in huishoudelijke elektronica. Maurice en ik zijn (stief-) broers en hadden beide nooit gedacht in deze business te stappen.

Terug naar het verhaal, we hebben business support nodig. Ik, Jeroen, loop er dan al een tijd mee rond. Ik wil mijn vader en zijn mensen vragen om ons te helpen. Er staan voor 2021 een aantal zaken gepland. Een overname van de aandelen, een vernieuwde samenwerking met de inkooporganisatie en een verbouwing. Mijn vader nodigt Marcel (de vader van Maurice en op dat moment eigenaar), Maurice en mijzelf uit voor een intake.

Wat is je droom? We vertellen hem waar we staan en hij geeft aan ons te willen helpen. We starten half januari 2021 met een strategische sessie en krijgen een kleine huiswerkopdracht mee. Eén vraag om precies te zijn, om individueel te beantwoorden. “Wat is je droom?” Dat is er nogal een, ik droom elke nacht, over dat ik een wereldsportster ben, of de bandleider van Coldplay. De voorbereiding is simpel, maar ook wel confronterend. Door op te schrijven waar je van droomt, maak je er misschien wel meteen een doel van.

Mijn echte droom, een gezin. Het is misschien gek, wanneer je op het punt staat om te ondernemen, maar voor mij staat het gezin op één en de rest komt erna. Dat betekent geen gebrek aan ambitie, want om er voor mijn gezin te kunnen zijn, moet ik kunnen vlammen en dat is precies wat we gaan doen.

De sessie levert geweldige conclusies op, zowel individueel als voor de gehele onderneming. Het toverwoord is focus. Het was zo logisch, maar een verfijning van waar we zelf op dat moment stonden.

Vanuit deze basis nemen we alle beslissingen, van locatie tot aan concept. Alles dient in het teken te staan van focus. We trekken witgoed en bruingoed uit elkaar. Waar eerst alles vanaf 1 locatie gebeurde, laten we vanaf eind 2021 de goederen op een warehouse binnen komen, waar vanuit ook een toegewijde klantenservice actief is. Hierdoor gaat er geen telefoon meer in de winkel en ontstaat ook daar de rust en ruimte. Focus, zodat alles en iedereen zich kan richten op waar het voor ons om draait, de klant.

Wanneer ik dit schrijf worden de volgende stappen alweer voorbereid. Morgenvroeg krijgen onze mensen een training van Quooker en van Samsung witgoed. Want om u het beste te adviseren, dient de kennis bij ons altijd up-to-date te zijn. Samen met Tripolis gaan we ook weer verder, verder op onze weg naar iedere dag een stapje beter.

Wij nodigen jullie graag uit in onze winkel in het winkelcentrum de Leim in Heer. De komende maanden nemen we jullie mee in de ontwikkeling van onze nieuwe winkel op de Fort Willemweg in Maastricht, waar we gaan bouwen aan de últieme winkelervaring op het gloednieuwe terrein van Woonboulevard Belvédère.

Categorieën : Tripost
Tripolis
Tripolis
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024