• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Elektrische auto leasen voordeliger door fiscale constructie

Elektrische auto leasen voordeliger door fiscale constructie

Een Haarlemse werkgever heeft een regeling bedacht om werknemers te stimuleren om over te stappen naar een elektrische auto. Dit scheelt voor de private lease honderden euro’s per maand. Na enige discussie is deze regeling goedgekeurd door de Belastingdienst.

Het Financieele Dagblad bericht afgelopen maand over deze regeling. Het werkt als volgt: werknemers leasen privé een elektrische auto. De werkgever vergoedt deze leasekosten in de vorm van brutoloon. Over deze vergoeding is geen belasting verschuldigd. Het gevolg hiervan is dat de werknemer de fiscale bijtelling voor privégebruik van de auto moet toepassen. Dit gebeurt over de cataloguswaarde, naar het lage percentage van 4%.

Deze constructie is zowel voor de werknemer als werkgever voordelig. De werknemer kan het tot wel honderden euro’s per maand schelen. Voor de werkgever geldt dat over het deel van het loon, dat wordt ingeruild voor de lease, geen sociale premies hoeven te worden afgedragen en ook geen vakantiegeld wordt opgebouwd.

Omdat het voor velen onduidelijk is waarom de Belastingdienst dit toestaat, verwachten wij dat hier Kamervragen over gesteld zullen gaan worden.

Bron: Berentsen, Laurens. “Werknemer Rijdt Goedkoop Elektrisch via Fiscaal Handigheidje.” Het Financieele Dagblad, 13 december 2018, fd.nl/economie-politiek/1281798/werknemer-rijdt-goedkoop-elektrisch-via-fiscaal-handigheidje.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024