• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Eenmalig voordeel box 2 wordt gemaximeerd

Eenmalig voordeel box 2 wordt gemaximeerd

In het begrotingsakkoord van de regering en de oppositiepartijen D66, Christenunie en SGP stond voor u als directeur-grootaandeelhouder (DGA) een mooie meevaller: het tarief van box 2 wordt in 2014 eenmalig verlaagd van 25% naar 22%. In de uitwerking van deze maatregel is echter wel een plafond toegevoegd. De korting geldt alleen voor bedragen tot € 250.000.

Het begrotingsakkoord is uitgewerkt in een reeks van nota’s van wijzigingen op het Belastingplan voor 2014. In de tweede nota van wijziging is te lezen dat het inkomen in box 2 in 2014 “belast wordt tegen een tarief van 22% voor zover dat inkomen niet hoger is dan € 250.000.” Hiermee is dus een plafond ingebouwd en wordt uw eventuele belastingvoordeel ingeperkt.

Economie stimuleren met dividend De maatregel is bedoeld om u als DGA te verleiden geld te onttrekken aan uw BV. De regering hoopt hiermee dat het vrijgekomen geld de economie helpt te stimuleren. De verlaging van het tarief in box 2 is eenmalig. Na 2014 betaalt u weer 25% over uw inkomsten in box 2.

Inkomsten uit aanmerkelijk belang In box 2 vallen alle inkomsten die voortvloeien uit aanmerkelijk belang. U heeft al een aanmerkelijk belang als u 5% van de aandelen, opties of winstbewijzen van een vennootschap in bezit heeft. Inkomsten hieruit, zoals dividend, worden belast in box 2. U gaat over deze inkomsten dus tijdelijk minder belasting betalen.

Bron: BV Rendement

Foto by epSos.de under CC BY 2.0

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.