• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Eén op drie ondernemers niet bewust van uitfasering PEB

Eén op drie ondernemers niet bewust van uitfasering PEB

Uit een onderzoek van MKB Belangen blijkt dat ruim één derde van de betrokken ondernemers niet op de hoogte is van de uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB).

Op 1 april is de wet over de afschaffing van pensioenen in eigen beheer ingegaan. Directeur-grootaandeelhouders (dga’s) moeten uiterlijk 30 juni een beslissing nemen over de bestemming van het in eigen beheer opgebouwde pensioenvermogen. Nu blijkt echter dat ruim één derde van de ondervraagde deelnemers niet op de hoogte is van de nieuwe situatie, terwijl 82 procent van de deelnemers een pensioenvoorziening in eigen beheer heeft opgebouwd. Van die 82 procent staat slechts 15 procent achter de afschaffing. Ook blijkt dat meer dan 60 procent van de deelnemers het ingewikkelde materie vindt, wat de rol van de boekhouder of accountant belangrijk maakt.

De ondervraagden, die wél op de hoogte waren van de situatie, kozen voornamelijk voor afkopen en het geld privé houden (24 procent). Verder kozen zij voor omzetten naar een andere oudedagsvoorziening (17 procent), premievrij maken (15 procent), afkopen en uitlenen aan de bv als werkkapitaal (11 procent) en overhevelen naar een lijfrente (10 procent). Aan de andere kant heeft een groep van 35 procent nog helemaal niet nagedacht over de uitfasering van het pensioen in eigen beheer.

Uiterlijk 30 juni moet de opbouw van het pensioen in eigen beheer zijn stopgezet of een elders verzekerd deel zijn teruggehaald. Mocht jij onze voorgaande artikelen over dit thema gemist hebben, kun je ze hier nalezen: Besluit staatssecretaris oplossingsrichting pensioen in eigen beheerUitfasering pensioen in eigen beheer, Uitfasering pensioen in eigen beheer uitgesteld.

Heb jij vragen over jouw PEB of kunt je meer uitleg gebruiken? Neem dan contact met ons op via +31 (0)45 5415591, mail naar info@tripolissupport.nl of spreek ons aan via de chatbox op onze website.

Bron: "Één op de drie ondernemers niet bewust van afschaffing pensioen in eigen beheer." MKB Belangen. April 26, 2017.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024