• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Duitse recherche is bereid Panama Papers te delen

Duitse recherche is bereid Panama Papers te delen

Eric Wiebes, Staatssecretaris van Financiën, antwoordde begin deze week op Kamervragen van de leden Van Raan (PvdD) en Van der Lee (GroenLinks). De vragen werden gesteld naar aanleiding van het bericht dat de Duitse recherche de zogenaamde Panama Papers heeft gekocht.

Wiebes geeft in zijn antwoorden aan dat het Duitse Bundeskriminalamt (BKA) bereid is stukken uit de Panama Papers te delen met de Nederlandse bevoegde autoriteiten. Momenteel wordt onderzocht of, op welke wijze en onder welke voorwaarden dit kan gebeuren.

Nederland zal zijn uiterste best doen om de voor Nederland relevante informatie te verkrijgen. In de halfjaarsrapportages van de Belastingdienst wordt verslag gedaan van de voortgang van het proces van behandeling van deze informatie door de Belastingdienst en de daarmee bereikte resultaten. Of de Panama Papers uiteindelijk publiek toegankelijk worden gemaakt, hangt onder andere af van de Duitse voorwaarden, de inhoud van de informatie en de geheimhoudingsplicht.

Bron: "Antwoorden op Kamervragen n.a.v. bericht dat de Duitse recherche de zogenaamde Panama Papers heeft gekocht." Eric Wiebes aan De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. 28 augustus 2017.

Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024