• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
De lessen van Bart De Wever

De lessen van Bart De Wever

Hij is burgemeester van Antwerpen en heeft al een uitvoerig politiek palmares. Hij wordt getypeerd als rechts. Maar de schoonmaak van Antwerpen is een zegen voor heel België. Wat links daar heeft laten gebeuren is schandalig. En hij schroomt niet om de troep op te ruimen. Dat betekent dat hij veel weerstand moet overwinnen en dat dwingt respect af. Het is een harde werker, een intelligent man, kent de feiten en is een geweldig debater.  

De Wever heeft in een tienpuntenplan zijn ideeën over de aanpak van drugscriminaliteit neergelegd. Op zichzelf is zijn tienpuntenplan niet revolutionair, het is eerder gek dat het nodig is. Het is een directe reactie op de aanslag op Peter R. de Vries. Wat ik opvallend vind, is dat hij voorstander is van een hereniging van België en Nederland. Of is het Vlaanderen en Nederland? Wat we in de zuidelijke provincies van Nederland ervaren, merkt hij ook: de idiote dingen die in de Randstad gebeuren komen enige tijd later naar ons. Noord-Brabant is bezaaid met illegale laboratoria waarin de Colombiaanse drugsbazen Mexicanen laten werken in de productie van synthetische drugs. Bijna alle drugs die in de Verenigde Staten worden verkocht komen uit onze streken. Het is zichtbaar, het is ondermijnend voor onze rechtstaat, er gaan veel mensen dood aan liquidaties, maar erger nog, aan het gebruik van deze troep. 

De Wever richt zich ook tot de gebruikers. Zij moeten beseffen dat zij met het gebruik van drugs een systeem sponsoren dat verschrikkelijke maatschappelijke effecten heeft. Jongeren die vandaag in Antwerpen opgroeien, krijgen een duidelijke boodschap: als ik voor het snelle drugsgeld kies, eindig ik in de Begijnenstraat (de gevangenis van Antwerpen).  In Nederland daarentegen heeft het gedoogbeleid gefaald. We zijn de narcostaat van de wereld. We waren al het financiële knooppunt van de criminele wereld, fysiek zijn we dat ook. Ik vind dat geen trotse reputatie. Sterker nog, ik schaam me kapot als Nederlander. Dat wordt nog eens benadrukt als een Belg op onze eigen televisie ons de maat komt nemen en niemand aan tafel iets kan zeggen. Ouders die hun kinderen niet opvoeden in sterke weerstand tegen drugs hebben gefaald als opvoeders. Op de basisschool worden de kleinsten al geïndoctrineerd met klimaatstandpunten, antiracistische standpunten en andere linkse ideeën. Maar over drugs wordt niet gesproken. Misschien moeten we eens onderzoeken wat de overwegende politieke voorkeur is van drugsgebruikers. Hoeveel van onze volksvertegenwoordigers is zelf gebruiker? 

De Wever spreekt over acties gericht tegen corruptie. Impliciet zegt hij daarmee dat gezagsdragers onderdeel zijn van het smerige spel. Wat weet hij dan, wat wij niet weten? Krijgen die boeven informatie van onze politiediensten? En gaat dat dan tegen betaling? Als het waar is, is dat walgelijk, de suggestie alleen al zou mij dag en nacht aan het werk zetten als ik minister van Justitie zou zijn.  

Iemand aan tafel bij De Wever suggereert nog voorzichtig het legaliseren van alle drugs. De Wever noemt dat immoreel en daarmee is het weer stil. Een ander probeert de aandacht te verleggen naar de kansarme milieus waar de criminelen opgroeien. De vermoedelijke schutter van de aanslag op Peter R. de Vries is 21 en was met 17 al op het criminele pad en op de radar van politie en justitie. Een volle neef van een van de kopstukken van de organisatie van Ridouan T. Wij moeten deze jongeren meer kansen geven, zo is de suggestie. Kijk, daar zijn we terug bij af. Wij zijn het schuld, we moeten hun wijken opknappen, ze mooie scholen geven en regelen dat ze aan het werk kunnen. Met 16 kunnen deze boefjes in de drugswereld al € 8.000 per maand verdienen. Met 20 vliegen ze langs u op de autoweg in veel te dure auto’s. Welke kansen kunnen we ze nog bieden dan?   

De Wever is een moedig mens, Peter R. de Vries is een moedig mens. Zij roepen niet alleen, zij handelen ook. Zet dat eens af tegen onze premier en minister van Justitie.  Wegwimpelen, af en toe een ongeloofwaardig statement, niets doen. Als we Nederland en Vlaanderen nu eens laten fuseren en de premier van de fusiestaat wordt dan….  

 

Categorieën : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Bijna vakantie

20-06-2024

Zzp'er en Arbeidsongeschiktheid: Hoe ber...

20-06-2024

Wat doen we met de ODV?

20-06-2024

Kort nieuws

20-06-2024

Europapa

27-05-2024