• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Buitenlandse roots succesvol in Nederland

Buitenlandse roots succesvol in Nederland

Het debat over de toestroom van mensen naar Nederland is de laatste tijd onmiskenbaar verscherpt. Ik ben er niet tegen dat we kritisch hiernaar kijken. In Elsevier las ik een interview met de Noorse premier die vindt dat Noorwegen te soepel is geweest en dat het land met 32.000 vluchtelingen een te grote instroom heeft gekend. Het is toch vreemd dat het niet de mensen zelf zijn die ons problemen bezorgen, maar de volgende generaties, die zelfs in onze streken zijn geboren en opgegroeid. Er is sprake van een specifieke regio waar hun oorsprong ligt en hun gedragingen worden gevoed vanuit religieuze dogma’s. Ik wil het hier opnemen voor mensen die succesvol zijn in Nederland, misschien wel omdat ze extra druk voelen om te integreren en te presteren. Ik laat drie nieuwe relaties van onze organisatie de revue passeren.

Om te beginnen Tom Földényi. Zijn roots liggen in Hongarije. Zijn vader was eigenaar van Hardy Verlichting in Geleen en Tom moest op jonge leeftijd zijn vader opvolgen toen die overleed. Hij heeft de moderne tijd geïntroduceerd in het bedrijf door een webshop te ontwikkelen. Geen sinecure, want een webshop is veel moeilijker te ontwikkelen en te beheren dan we geneigd zijn te denken. In de visie van Tom is de combinatie van een fysieke winkel en een webshop essentieel in de huidige retailwereld.

Afsane Aramesh kwam op haar 18e in haar eentje vanuit haar geboorteland Iran naar Nederland. Tijdens haar opleiding tot tandarts in Amsterdam leerde ze André Donckers kennen en ze trouwden met elkaar. Samen hebben ze een succesvolle tandartspraktijk in Simpelveld, waarin ze de patiënt de meest geavanceerde oplossingen voor tandproblemen bieden. Afsane is zeer bedreven met de microscoop tijdens zenuwbehandelingen. Deze behandelingen vragen veel geduld en precisie en vanuit de verre omtrek krijgt zij verwijzingen door andere tandartsen.

Alexander en Katja Taratynov zijn beiden in Moskou geboren. Alexander is beeldhouwer, Katja schildert. Met hun twee dochters wonen en werken ze op kasteel Strijthagen in Landgraaf. Hun kunstcentrum Artland is volop in ontwikkeling en zal straks uniek zijn voor de regio. Een deel van hun eigen werk is er te zien. Zo staat het origineel van de Nachtwacht van Rembrandt in brons tegen de achtergrond van het fraaie kasteelgebouw opgesteld. De kopie van dit werk staat op het Rembrandtplein in Amsterdam en vormt het dagelijkse decor voor de openingsbeelden van RTL Late Night.

Het zijn allen zeer vlijtige mensen, die hun ziel en zaligheid in hun werk leggen, werkgelegenheid voor anderen creëren en op geen enkele wijze de samenleving tot last zijn, integendeel. Veel Nederlanders kunnen hieraan een voorbeeld nemen, zeker in de voormalige mijnstreken van Limburg, waar ze de afgelopen 40 jaar vooral de hand hebben opgehouden, voor de hoogste criminaliteitscijfers hebben gezorgd en hun tijd hebben doorgebracht met zeuren over hun zielige situatie.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024