• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Belastingdienst stopt met gebruik camerabeelden voor controle privégebruik auto

Belastingdienst stopt met gebruik camerabeelden voor controle privégebruik auto

De 22e halfjaarsrapportage van de Belastingdienst is gepubliceerd. Middels deze rapportage blikt staatssecretaris van financiën, Menno Snel, terug op de afgelopen maanden van 2018. De rapportage bevatte deze keer interessant nieuws voor alle ondernemers met een auto van de zaak: de Belastingdienst stopt namelijk met het gebruik van camerabeelden voor de controle van de bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak.

In de rapportage staat dat er onderzoek is gedaan naar het gebruik van camerabeelden voor de controle van de bijtelling privégebruik auto in de inkomsten- en loonbelasting. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat het gebruik van deze beelden niet voldoet aan de privacyregelgeving. Menno Stel besluit daarom ook dat deze beelden niet meer gebruikt zullen worden voor dit toezicht. Belangrijk om te realiseren, is dat de camerabeelden wel nog worden gebruikt voor de motorrijtuigenbelasting.

Nu camerabeelden niet meer gebruikt zullen worden voor het toezicht op het privégebruik van de zakelijke auto, hanteert de Belastingdienst een mix aan andere beschikbare controle-instrumenten. Zo wordt de bijtelling privégebruik auto van de zaak meegenomen bij boekenonderzoeken.

Bron: Snel, Menno. “22e Halfjaarsrapportage Belastingdienst .” Ontvangen door Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, 31 oktober 2018, Den Haag.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.

Europapa

27-05-2024

Een gezond dividendbeleid

27-05-2024

Generatieve AI

27-05-2024

Nieuwe wet betaalbare huur

27-05-2024

Kort nieuws

27-05-2024