• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Afschaffing minimumjeugdloon

Afschaffing minimumjeugdloon

Afgelopen maand ging de Eerste Kamer akkoord met het afschaffen van de minimumjeugdloon. Deze zal in stappen worden afgeschaft voor jongeren vanaf 21 jaar. Deze zullen een volwaardig salaris gaan ontvangen. Daarnaast gaat het minimumloon voor jongeren omhoog,  dit om het risico te beperken dat de verschillende leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

Het minimumjeugdloon zal worden afgeschaft omdat de huidige vormgeving ervan niet meer bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren past. Ook loopt Nederland hiermee internationaal uit de pas. Jongeren van 21 jaar en ouder zullen daarom het minimumloon (WML) gaan verdienen.

Om baanverlies te voorkomen, zal het kabinet compenserende maatregelen nemen. Daarnaast wordt de stukloonbepaling gewijzigd. Betaling op basis van stukloon blijft mogelijk, maar werknemers gaan ten minste het WML verdienen. Ook zullen alle meerwerk-uren voortaan onder het WML vallen.

Bron: De Redactie. "Eerste Kamer Akkoord met Afschaffen Minimumjeugdloon." AccountantWeek. January 25, 2017. Accessed January 31, 2017.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.