• Openingstijden : maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur
Aanpassing innovatiebox

Aanpassing innovatiebox

Internationaal staat de Nederlandse regeling omtrent de  innovatiebox onder druk omdat wordt gesteld dat deze leidt tot concurrentieverstoring. In juni 2016 heeft het kabinet een conceptwetsvoorstel gepubliceerd dat wijzigingen in de innovatiebox bevat.

In de gewijzigde wetgeving rondom de innovatiebox wordt er een onderscheid gemaakt tussen grote en kleine ondernemingen. Van een kleine onderneming is sprake als de omzet over de laatste 5 jaren maximaal €  250.000.000 bedraagt en de omzet met S&O-activa € 37.500.000.

Zowel kleine als grote ondernemingen dienen volgens de nieuwe wetgeving voor toepassing van de innovatiebox te beschikken over een S&O-verklaring. Voor grote ondernemingen wordt hieraan toegevoegd dat ze in het bezit dienen te zijn van (de aanvraag van) een octrooi of kwekersrecht, programmatuur, een vergunning voor medicijndistributie, een aanvullend beschermingscertificaat of geregistreerd gebruiksmodel.

Tot slot wordt er een formule geïntroduceerd om te bepalen welk deel van het inkomen voor toepassing van de innovatiebox in aanmerking komt, waarbij een opslag wordt gehanteerd van 30%. Uitgaven, die verband houden met het uitbesteden van speur- en ontwikkelingswerk aan een verbonden lichaam, komen niet meer in aanmerking voor de innovatiebox.

Bron: "Wet Aanpassing Innovatiebox." Overheid.nl. Accessed September 21, 2016.

Categorieën : Tripost
Rob Kusters
Rob Kusters
Auteur

0 Reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet publiekelijk gemaakt.