• Opening hours : Monday to Friday from 8:30 to 17:00

Tripost

Afschaffing minimumjeugdloon

Afschaffing minimumjeugdloon

Afgelopen maand ging de Eerste Kamer akkoord met het afschaffen van de minimumjeugdloon. Deze zal in stappen worden afgeschaft voor jongeren vanaf 21 jaar. Deze zullen een volwaardig salaris gaan ontvangen. Daarnaast gaat het minimumloon voor jongeren omhoog,  dit om het risico te beperken dat de verschillende leeftijden een rol gaan spelen bij het aannemen van mensen.

Het minimumjeugdloon zal worden afgeschaft omdat de huidige vormgeving ervan niet meer bij de arbeidsmarkt en inkomenspositie van werkende jongeren past. Ook loopt Nederland hiermee internationaal uit de pas. Jongeren van 21 jaa...

Opgelicht?

Opgelicht?

Het is voor mij een geregeld avondvertier om te kijken naar programma’s als Opgelicht! of Undercover in Nederland. Noem het maar het ervaren van gedeeld leed. Op het moment dat je denkt dat je de enige bent die bedonderd is, doet zo een programma wonderen. In mijn inmiddels langjarige loopbaan ben ik vele malen het slachtoffer van oplichting geweest. Vaak denk ik terug wat ik verkeerd heb gedaan en wat ik had moeten doen om de oplichting te voorkomen. Dat is wel gek, je bent slachtoffer en je voelt je schuldig. Onze business is heel toegankelijk voor oplichters. We werken immers dagelijks met ...

Latere motivatie concurrentiebeding niet rechtsgeldig

Latere motivatie concurrentiebeding niet rechtsgeldig

Een concurrentiebeding voor bepaalde tijd moet in de arbeidsovereenkomst, of in een apart document dat tegelijkertijd wordt ondertekend, zijn opgenomen. Het is dus niet rechtsgeldig wanneer het concurrentiebeding later toegelicht en gemotiveerd wordt.

Dit meldt Baker Tilly Berk naar aanleiding van een recente uitspraak van Rechtbank Rotterdam. De kantonrechter heeft zich uitgelaten over hoe strikt het schriftelijkheidsvereiste van de motivering uitgelegd dient te worden.

De situatie is als volgt: in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussen werkgever en werknemer is een concurrentiebedi...

Gepubliceerd: Derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2017

Gepubliceerd: Derde Nieuwsbrief Loonheffingen 2017

Op 28 december is de derde uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2017' door de Belastingdienst gepubliceerd. Hierin worden enkele onderwerpen toegevoegd en uitgebreid.

De onderwerpen die toegevoegd zijn, zijn als volgt:

  • De aankoop van variabele pensioenuitkeringen voor premie- en kapitaalovereenkomsten wordt mogelijk gemaakt (punt 7.5).
  • De code voor payrolling (code 82) is toegevoegd aan de rubriek ‘Code aard arbeidsverhouding (code dienstbetrekking)’ (punt 8.7).
  • Rekenhulp Loonbelastingtabellen (punt 14).
  • Forum Salaris (punt 15).

De volgende onderwerpen zijn redactioneel aange...

Cursus- en studiekosten niet altijd aftrekbaar als ondernemingskosten

Cursus- en studiekosten niet altijd aftrekbaar als ondernemingskosten

Uit een uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat cursus- en studiekosten niet altijd aftrekbaar zijn als ondernemingskosten. Deze uitspraak volgde nadat de staatssecretaris van Financiën in cassatie was gegaan tegen een uitspraak van het Gerechtshof van Den Haag.

Een geregistreerde octrooigemachtigde heeft werkzaamheden verricht met betrekking tot procesvoering inzake eigendomszaken. De inkomsten die hij hiermee verwierf, voerde hij op als resultaat van overige werkzaamheden. Hij gaf een bedrag van bijna 6.000 euro op als scholingsuitgaven. De Inspecteur nam dit bedrag niet geheel over. Een som v...

Geen verhuurderheffing meer voor kleine woningverhuurders

Geen verhuurderheffing meer voor kleine woningverhuurders

Verhuurders met minder dan 51 woningen hoeven in de toekomst geen verhuurderheffing meer te betalen. Mede hierdoor gaat wel het belastingtarief voor grotere verhuurders iets omhoog. Dat bleek op 20 december tijdens stemmingen in de Tweede Kamer over moties en amendementen ingediend bij de Wet verhuurderheffing.

De voorstellen dienen nu verwerkt te worden in een wetsvoorstel. De Tweede Kamer nam de volgende amendementen aan:

  • Verhuurders met minder dan 51 woningen worden vrijgesteld van de heffing. De zogeheten ‘heffingsvrije voet’ is nu 10 woningen. Minister Blok had echter voorgesteld die naar...

Pensioenuitkering is geen gebruikelijk loon

Pensioenuitkering is geen gebruikelijk loon

De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft bepaald dat een directeur-grootaandeelhouder (DGA) zijn pensioenuitkering niet tot het gebruikelijk loon mag rekenen. Dit is bepaald in een geschil tussen de DGA en de Inspecteur.

Een DGA verricht via de BV advieswerkzaamheden waarvoor hij een beloning ontvangt. In 2011 werd de DGA 65 jaar, waarna zijn beloning met 30.000 euro omlaag ging. Tevens ontvangt hij vanaf april 2011 een pensioenuitkering van de BV.

De DGA gaf hierna in zijn aangiften 30.000 euro minder inkomen op. Na een boekenonderzoek verhoogde de Inspecteur het inkomen met 12.000 euro, na de...

Belastingplan 2017 aangenomen door Tweede Kamer

Belastingplan 2017 aangenomen door Tweede Kamer

Op 17 november ging de Tweede Kamer akkoord met het Belastingplan 2017. Ook heeft de Tweede Kamer ingestemd met de Overige fiscale maatregelen 2017, de Fiscale vereenvoudigingswet 2017, het wetsvoorstel Uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen, het wetsvoorstel Tijdelijk verlaagd tarief openbare laadpalen en het wetsvoorstel Uitwisseling inlichtingen over rulings.

In de aangenomen wetsvoorstellen heeft de Tweede Kamer de volgende wijzigingen aangebracht:

  • De in het wetsvoorstel opgenomen verhoging van het tarief van de afvalstoffenbelasting met € 1,15 per 1.00...