• Opening hours : Monday to Friday from 8:30 to 17:00
Wie heeft het gedaan?

Wie heeft het gedaan?

We kruipen uit het dal van de coronacrisis. Voor sommigen gaat het te snel, die zijn nog bang voor het oplaaien van de besmettingen. Ik behoor bij de groep die minder bang is, of minder bang wil overkomen. Het heeft me ook allemaal veel te lang geduurd. We hebben hele forse maatregelen voor de kiezen gekregen en weten nu niet of dat terecht is geweest. De heer Kluitmans van het OMT, een belangrijk orgaan voor de advisering van de regering, bevestigde dat het een groot experiment is, waarin we ons bevinden. De financiële schade is enorm, maar dat zal geen viroloog iets uitmaken. Pas als hij of zij volgend jaar de rekening persoonlijk gepresenteerd krijgt zal ook de viroloog zich achter de oren krabben. Een weinig ontwikkelde wetenschap trouwens, er loopt in Nederland niemand rond die iets zinnigs over dit virus kan vertellen. Maar ze kunnen er wel ontzettend goed over speculeren.  

Ok, virologen vanaf nu weren in de media. We gaan weer over tot de orde van de dag. Naar school, werken en op een goede manier onze vrije tijd benutten. Maar we moeten eerst nog een ander moeilijk traject in. Wie heeft ons dit aangedaan? Ik verwacht dat er nog grote omzetten voor advocaten liggen te wachten. Want partijen die schade hebben geleden, zullen trachten deze te verhalen. De douceurtjes van de overheid waren een farce, alleen voor de bühne. Ik ga eens proberen een voorzet te geven voor de grootste verdachten in de zoektocht naar de schuldigen voor de verspreiding van het Coronavirus.  

Volgens Arjen Lubach zijn het de onhygiënische Chinezen, die op markten beesten veel te kort bij elkaar zetten en daardoor virussen laten overspringen. Zeker een spoor dat nadere recherche verdient. Laten we alvast beginnen om de Chinezen in hun land te houden, ze hebben toch al een mooie muur daar, en laten we voorzichtig zijn met het kopen van consumentengoederen van Chinese oorsprong. Het idee dat we onze kleine kinderen al die tijd hebben laten spelen met Chinees speelgoed doet me nu huiveren. 

Mijn hoofdverdachte is Microsoft. Wie had er nu vóór de Coronacrisis gehoord van Teams? In november 2019 20 miljoen gebruikers, in maart 2020 44 miljoen. De koers van Microsoft op 15 maart 2020 was $135,42, op 30 april 2020 $179,21. Een stijging van 32%. Wij zijn overigens fan van Teams. Ruim voor de uitbraak van Corona hebben we Teams volledig geïmplementeerd als werkomgeving. We chatten binnen Teams, houden onze klantenfiles en projecten bij in Teams, videomeeten met Teams en we maken binnen Teams volop gebruik van Onenote om onze werkzaamheden te documenteren en Planner om onze werkzaamheden te plannen. Dat betekende voor ons dat de Coronacrisis geen productiviteitsverlies betekende en dat we heel snel een task force konden inrichten en onze klanten konden ondersteunen.  

Ik heb een tijd gedacht dat het de Amerikanen waren die dit gedaan hebben. Maar ze lijden nu zelf zo erg onder de gevolgen van Covid-19 dat daarmee hun onschuld bewezen is. 

De Russen zijn altijd verdacht. Maar die lijken toch ook erg veel last te hebben van de ziekte, dus wellicht geldt voor hen hetzelfde als voor de Amerikanen.  

Dan de moslim extremisten. We hadden lang niets meer van hen gehoord, maar dit past wel in hun straatje. In onze eigen vastentijd snijden ze ons los van onze genotmiddelen. Zelfs de gevangenen kunnen geen drugs meer krijgen. De grenzen zijn gesloten, dus drugstoerisme is stilgevallen. Álle toerisme is stilgevallen, de terrassen zijn leeg, de cafés, de restaurants, de bordelen, zelfs de tattooshops zijn dicht. Alles waar we zo van kunnen genieten en tegelijkertijd een doorn in het oog van de moslimextremist is, is in één klap uitgezet. Het ultieme effect is zelfs dat we straks allemaal met gezichtsbedekking gaan rondlopen, iets dat we toch moslima’s hebben verboden.  

Binnen Tripolis Business Support hebben we onze blik weer naar de toekomst gericht, een positieve blik. We zien veel kansen als gevolg van de crisis. Jo Warnier gaat er in deze Tripost verder op in. We staan te trappelen om u te prikkelen om de kansen te ontdekken en weer sterker te worden door deze crisis. We zien nu al de eerste successen bij klanten die durven de kansen op te zoeken. Dat is altijd beter dan schuldigen zoeken en schadevergoeding te claimen.  

Leef gezond en blijf gezond! 

 

 

Categories : Column Rob
Rob Kusters
Rob Kusters
Author

Rob is senior consultant en specialist in fiscaliteit, strategie en bedrijfseconomie

0 Comments

Post a comment

Your email address will not be made public.

Emergency kit

20-12-2024

A better view of your investments

20-12-2024

Introducing...

20-12-2024

Introducing...

20-12-2024

Short news

20-12-2024